Skipperlabskovs

Ca. 2,4 kg. skært oksekød, ca. 300 g. kogt skinke, 2 kg. løg, 4 kg kartofler, laurbærblade, salt, hel peber, purløg, smør groft rugbrød, rødbeder.

Så gør vi sådan:

Kødet skæres i firkanter på ca. 2 x 2 cm. hvorefter det blancheres og skylles i koldt vand. Løgene pilles og snittes. Herefter koges løg og kød tilsat en tepose med 3 laurbærblade og 10- 15 peberkorn. Kartoflerne skrælles og skæres i tern af samme størrelse som kødet. Når man mener kødet er ved at være mørt tilsættes kartoflerne og det hele koges til det har en passende konsistens. Posen med krydderier fjernes og der smages til med salt og peber. Den kogte skinke skæres i fine tern og serveres til.

Purløgene klippes fint og serveres til. Endvidere serveres koldt smør, rødbeder og groft rugbrød til.