Middelhavssalat

Salat: 10-12 fiske fileter, 4-5 dl. hvidvin, 2 ds. muslinger, 3 ds. tunfisk naturel, 12 små tomater, 1 icebergsalathoved, ca. 30 sorte oliven, ca. 30grønne oliven med mandler, salt.

Marinade: 2-2½ dl. olivenolie, 5 spsk. vineddike, tsk. dijonsennep, salt og friskkværnet peber.

Så gør vi sådan:

Fiskefileterne tørres med køkkenrulle og deles fra hoved til hale. Rul dem sammen fra hale til hoved med skindsiden indad og fastgør dem med tandstikker. Sæt rullerne i en tykbundet gryde, hæld hvidvinen ved og damp rullerne i 6-8 min. . Tag dem forsigtigt op og stil dem til køling. Når de er kølet fjernes tandstikkerne. Hæld væden fra tunfisk og muslinger. Tunfisken findeles. Skær tomaterne i små både. Skyl salaten, slyng den og snit den fint. Læg salaten i bunden af en stor skål og fordel det øvrige hen over. Pisk marinaden sammen, smag den til og hæld den over salaten lige før denne serveres. Salaten blandes når den er sat på bordet. Det ser flot ud.