Ca. 10 modne friske rødbeder med stilk og blade, 2 l. vand 1 dl. eddike, ca. 2½ l. grønsagsbouillon, ca. 7 dl. creme fraiche, 4-5 spsk mel, salt, sukker og vineddike.
Så gør vi sådan:
Skyl rødbeder med stilk og blade. Kog det hele 5-10 minutter i eddike og vand. Skræl rødbederne og riv dem groft på et rivejern. Kom de revne rødbeder i grønsagsbouillonen og kog ca. 5 minutter. Findel stilke og blade, kom det i suppen og kog yderligere nogle minutter.
Rør creme fraichen grundigt med hvedemelet og rør det i suppen. Kog suppen nogle minutter med jævningen. Smag suppen til med salt, peber og vineddike – den skal være frisk og sød–syrlig i smagen.
Suppen serveres kold med en skefuld creme fraiche på toppen evt. suppleret med små tern af saltede agurker og/eller tynde skiver af radiser. Pynt: Finthakket dild.
Kilde: Bente Adolph