Tærtebund: 300 g. mel, 150 g. smør, 2 æg, 90 g. sukker, ½ tsk. salt.
Tærtefyld: 850 g. græskar, 3 dl. piskefløde, 2,5 dl ahornsirup, 6 æg, 4 spsk. smeltet smør, 2 tsk. kanel, 1 tsk. muskat, ½ tsk. stødte nelliker, ½ tsk. salt.
Krydret flødeskum: 4 dl. piskefløde 5 spsk. flormelis, 2 tsk. kanel, 2 tsk. vanilje.
Så gør vi sådan:
Tærtebund: Ingredienserne æltes sammen, dejen rulles ud og lægges i en tærteform( helt op til kanten. Hvis der er tid til det, må dejen gerne hvile i køleskab.
Tærtefyld: Græskaret moses i en blender, alle ingredienser røres sammen og spredes over tærtebunden. Det hele bages ved 180 grader i ca. 1 time eller til fyldet er fast og dejen gylden. Serveres med den krydrede flødeskum.