Ristaffel

2 høner (ca. 3 kg.), 150 g. smør, 4 store løg, ca. 150 g. rosiner, 4 spsk. stærk karry, salt, ½ l. fløde 13 %, mel til jævning, suppeurter, ca. 2 l. vand, ca. 700 g. ris, vand til kogning af risene.

Så gør vi sådan:

Tag alt kødet af skrogene og skær det i små terninger på ca. 2 x 2 cm.. Smelt smørret i en gryde, kom karryen i og lad det hele bruse op. Kom herefter de fintsnittede løg og rosinerne i og svits i nogle minutter. Tilsæt det udskårne kød og brun det hele grundigt. Tilsæt evt. en lille smule vand og lad det hele koge til kødet er mørt. (25-20 min.). Tynd op med suppen fra skroget og jævn. Smag til med salt og evt. mere karry. (Husk at karry skal brændes af).

Skroget koges med groft udskårne suppeurter i ca. 2 l. vand i ca. 1 time. Si suppen og brug den til sovsen. Kog risen efter anvisningen.

Tilbehør: Findelte hårdkogte æg, fintsnittede løg, bananer, tomater, agurker, revet kokosnød, og hvad vi ellers kan finde på.