Frikadeller: Ca. 2 kg fars (kalv- og flæskefars), 3 store løg, 5 æg, 200 g. mel, salt, peber, margarine og karry.
Så gør vi sådan:
Løgene rives fint og røres i farsen sammen med æg og krydderier. Konsistensen passes evt. til med lidt vand.
Smelt ca. 75 g margarine på panden, tilsæt 2 tsk. karry. Lad det bruse op. Form små frikadeller og lad dem stege ved jævn varme til frikadellerne er gennemstegte og gyldne.
Der skal konstant fløjtes under stegningen, ligeledes skal uvedkommende holdes på afstand.
Tilbehør: 3-4 kg grove grøntsager: (f.eks. kartofler, gulerødder, selleri, porrer, m.v.).
Så gør vi sådan:
Grøntsagerne renses og/eller skrælles og skæres i tynde korte strimler: Herefter gives grøntsagerne et kort opkog i rigelig vand. Vandet sies fra og grøntsagerne stilles til afkøling.
Til sidst – kort før serveringen – svitses grøntsagerne i det samme fedtstof som frikadellerne er stegt i.
Sovs: 2 store løg, 2-3 æbler, ca. 50 g. smør , ca. 50 g. mel, 2spsk. karry, salt, peber og mælk.
Så gør vi sådan:
Løg og æbler findeles. Smørret smeltes og karryen tilsættes. Lad det bruse op. Tilsæt løg og æbler og svits det hele brunt. Tilsæt melet og lad det optage fedtstoffet. Det hele blendes.
Fortynd til passende konsistens med mælk og smag til med salt og peber.
Skum evt. for fedt før serveringen. Serveres i gryde og spises med ske af dybe tallerkner.