Ca. 5 kg. oksemørbrad, 2 dl. olivenolie, 5 spsk. sennepspulver, 3 spsk. tørret sar, 3 spsk. tørret timian, olie til bruning, salt.
Så gør vi sådan:
Bland en marinade af olivenolie, sennepspulver, sar, timian og salt . Lad den stå til kødet er klar. Puds oksemørbraderne grundigt af og snør dem som roastbeef. (Fold den tynde ende). Smør en bradepande med olie og brun kødet på alle sider i en meget varm ovn. Når kødet er brunet pensles det med dressingen og steges ved ca. 200 grader i 15-20 minutter. Hviletid ca. 15 min. Sovs laves på afpuds fra mørbraderne. Serveres tyndt udskåret med krydderkartofler og salater.
Krydderkartofler:
Ca. 4 kg små kartofler, timian, salt og olie.
Så gør vi sådan:
Skrub kartoflerne og skær dem i kvarte. Smør to bradepander og fordel kartoflerne i dem drys med frisk timian og salt. Hæld ca. 1 dl. olivenolie over hver bradepande og bag kartoflerne ved ca. 180 grader i 40- 50 min.
Tomatsalat: Ca. 1 kg små tomater i kvarte, purløg, salt, peber og salatolie.
Salat: 3 icebergsalathoveder, kødet af 4 appelsiner + saften fra 3 appelsiner og 200 g. rosiner.
Jeg finder det ikke nødvendigt at beskrive, hvad vi gør