Fadkoteletter: Ca. 3 kg svinekam, 500 g. champignons, 2 ds. flåede tomater, 3 store løg, 250 g. flødeost, ½ l. fløde, margarine, salt og peber.
Så gør vi sådan:
Spæk og ben skæres af svinekammen. Af kammen skæres ca. 14 koteletter. Koteletterne krydres med salt og peber og brunes på panden i margarine. De brunede koteletter fordeles på to ovnfaste fade. Rens champignonerne, skær dem i skiver og rist dem let på panden . Fordel de ristede champignons med saft over koteletterne. Snit løgene fint og svits dem i margarine på panden. Kom lidt vand på panden og kog op. Tilsæt tomater, flødeost og fløde og kog det hele sammen. Hæld det hele over koteletterne. Fadene med koteletterne bages i ovn ved 180 grader i ca. 35 min. og serveres med krydderkartofler og grønt.
Krydderkartofler: Ca. 2½ kg små kartofler, 2-3 store løg, 2-3 røde peberfrugter, 4-5 tomater, olivenolie, salt og peber.
De nævnte ingredienser, kan varieres eller udskiftes med andre efter behag.
Så gør vi sådan:
Smør et eller to ildfaste fade med olivenolie , rens kartoflerne (en grundig afvaskning bør være nok). Skær kartoflerne i tykke skiver, snit løg peberfrugter og tomater fint. Bland det hele og fordel det i fadene, krydder med salt og peber og kom til sidst olivenolie over. Steges i ovn ved ca. 220 grader i 40-50 min.