Marinade: Ca. 100 g. ansjosfileter, 3 spsk. Dijon sennep, 4 past. æggeblommer, 3 spsk. rødvinseddike, 1 spsk. Worcestershire sauce, 100 g. revet Parmesan ost, ca. 100 ml. olivenolie, 1 tsk., sort peber, salt.
Croutons: 4-5-skiver franskbrød. smør, timian, basilikum, hvidløg, oregano, salt og peber.
Salat: 2 hoveder (store) romanosalat.
Så gør vi sådan:
Fjern evt. skind fra ansjoserne og blend dem. Lav derefter en marinade af alle ingredienserne. Husk at parmesanosten skal røres i til sidst.
Skær skorpen af franskbrødet og skær herefter brødet i terninger og rist dem gyldne på en pande i smør tilsat de nævnte ingredienser. Skyl og tør salaten. Riv hver blad i mindre stykker.
Kort før serveringen blandes salat og marinade. Den blandede salat anrettes som portionsanretninger, som pyntes med brødcroutons.