6 velmodne avocado, 10 blade husblas, 2 dl. hønsebouillon, saften af 2 citroner, 2 dl. ymer, 2 dl piskefløde, 2 æggehvider, 1-2 tsk. paprika, salt og peber.
Så gør vi sådan:
Udblød husblas i rigelig koldt vand. Del avocadoerne, tag stenene ud og skrab kødet ud. Findel kødet på en blender. Varm hønsebouillonen, knug væden ud af husblasen og smelt den i bouillonen. Afkøl bouillonen til den er håndvarm. Rør avocadomosen med citronsaft, ymer, paprika, salt og peber. Rør den afsvalede bouillon i. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig. Vend forsigtigt først flødeskum så æggehvider i avocadoblandingen. Fordel massen i 2 randforme og stil dem til køling. Evt. i isvand.
Fyld: 400 g. rejer, 2 ds. aspargessnitter, ½-1 dl. olivenolie, 2spsk. citronsaft, salt og peber, dild, 5 hårdkogte æg.
Så gør vi sådan:
Rejer og asparges drænes. Bland en marinade af olivenolie, citronsaft, salt og peber. Bland marinaden med rejer og asparges.
Servering: Når randene er stivnet løsnes de ved kortvarigt at dyppe formen i varmt vand. Herefter vendes randene ud på et fad, reje-/aspargesfyld fyldes i og der pyntes af med fintklippet dild og både af hårdkogte æg. Serveres med flutes