Olferts laks til ca. 10 personer

1 stk. laks på ca. 4 kg, 500 g. rejer, 1 glas asparges, 6 hårdkogte æg, 200 g. kaviar eller Stenbiderrogn, 1/4 l. piskefløde, 400 ml. creme fraice 18%, lidt mayonnaise, 2 citroner, salt og peber. Fond: Fiskeben og hoved, 2 porrer, 2 store løg, 10 peberkorn, 1 citron, salt, evt. ½ flaske hvidvin.

Så gør vi sådan

Få fiskemanden til at filere fisken. Kog en fond på ben og afpuds, ca. 4 l. vand og ovennævnte ingredienser. Lad fonden køle af.

Kom laksefilterne ( ca. 2,5 kg. ) i den afkølede fond og bring det hele til at koge. Straks når fonden koger fjernes gryden fra varmekilden. Lad laksen stå i fonden og afkøle.

Tag den afkølede laks op og lad den dryppe af. Anbring den på et passende stort fad med ydersiden opad og fjern skindet.

Dæk laksen med et tyndt lag af en dressing rørt af creme fraice, mayonnaise og den piskede fløde evt. krydret med lidt salt og peber. Pynt med halve asparges, skivede æg, kaviar, rejer og citronskiver. Serveres med flutes eller kuvertbrød.

 

(kilde: egen).